Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Най-новото:

latest

БДЖ оборудва теснолинейката с нови вагони за велосипеди и скиорски принадлежности

БДЖ Представи Нови Вагони за Велосипеди и Скиорски Принадлежности От 4 ноември тази година, любителите на велосипеди и зимни спортове ще има...




БДЖ Представи Нови Вагони за Велосипеди и Скиорски Принадлежности


От 4 ноември тази година, любителите на велосипеди и зимни спортове ще имат още по-удобен начин да пренасят своите оборудвания към планинските райони на България. Българските държавни железници (БДЖ) обявиха въвеждането на два нови специализирани влакови вагона, предназначени за този цел.


Тези нови вагони ще бъдат част от композициите на бързите влакове "Родопи," които пътуват по направлението Септември - Добринище - Септември всяка събота и неделя по време на почивните дни. Вагоните са реализирани след реустройство на пощенски фургони, които вече са оборудвани със специални заключващи се поставки за велосипеди и скиорски принадлежности.


Това нововъведение предоставя на пътниците възможността да превозват своите спортни оборудвания безпрепятствено по време на пътуването с влак. Така, националният железопътен превозвач ще отговори на нуждите на многобройните велотуристи и зимни спортисти, които посещават планинските райони.


В момента са готови два специализирани вагона, а в рамките на следващата година се очаква и завършването на вагон, предназначен за превоз на лица с намалена подвижност. Специализираните вагони могат да бъдат включвани към всички влакове по маршрута на теснолинейката след предварително заявен превоз на минимум четири велосипеда или скиорски принадлежности, и то не по-късно от седем дни преди датата на пътуване.


Заявки за превоз могат да се подават на e-mail: bdz_passengers@bdz.bg или на билетните каси в гарите по цялата страна. Цената за превоз на един велосипед е 2,00 лева и се заплаща на билетните каси при закупуване на билетите за пътуване.


Това представлява стъпка напред в улесняването на велосипедистите и скиорите, които искат да изживеят красотата на планините на България, без да се притесняват за транспорта на своите оборудвания. БДЖ продължава да иновира и да предоставя на клиентите си по-удобни и практични решения за пътуване.

No comments