Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Най-новото:

latest

Град Велинград – курортът с най-добрите минерални плажове

Велинград – курортът с най-добрите минерални плажове Спа столицата на Балканите – Велинград е известен не само с прекрасната си природа, ра...



Велинград – курортът с най-добрите минерални плажове

Спа столицата на Балканите – Велинград е известен не само с прекрасната си природа, разнообразната леглова база, разполагаща както с луксозни хотели, така и с уютни  къщи за гости, вили , а и бюджетни стаи и туристически обекти, интересните си културни и исторически забележителности – но най-вече с лековитите си минерални извори. Те позволяват на активната ви почивка, приятната отпуска или романтичната ваканция с половинката да се превърнат и в отличен повод за релакс и успокояване на медицински симптоми като стрес, гинекологични проблеми, болести на кожата, белите дробове, бъбреците, очите и т.н. За тази цел, гостите на курорта могат да посетят централния градски плаж, който е и една от най-големите му атракции. Освен него обаче ще намерите и много по-малки, но кокетни и уютни минерални плажове в отделните квартали на Велинград. В допълнение, много местни комплекси, хотели и вили разполагат със свои собствени басейни – както вътрешни, така и външни – които винаги са захранени с топлата и лековита минерална вода на спа столицата на Балканите.


Централен градски минерален плаж на Велинград обаче е един от най-често посещаваните места от туристите за допир с лековитата вода на града. Тя идва от общо 80-те извора в региона, които са ползвани за лечение от древни времена, включително и по време на римския и античния период на Балканите. Централният плаж е разположен в центъра на града. До него се стига лесно от всяка точка на курорта. Плажът има общо три басейна – много топъл и с по-малки размери, с олимпийски размери и среден, който е със средна температура на водата. Двата басейна с топла вода – малкия и средния – са ежедневно подменяни с нова вода. Самият плаж е идеален за разхлада и отмора. За хората, които обичат да прекарва цял ден на плажа, има ресторант, детски кът, хотел и много забавления. Любителите къмпингари могат да се възползват от Thermal Camping Velingrad - единственият къмпинг със собствен термален център на Балканите. 



No comments